© 2018 De Achterhoekse Ondernemersdroom 

Ik ga de bak in

Bijgewerkt: 18 jan 2019


Geschreven door: Remko Ten Brinke Pluk - Strategie / Marketing / Communicatie

In de gevangenis heb je rust en tijd om nieuwe plannen te smeden en uit te werken. Daarom ga ik binnenkort naar De Kruisberg in Doetinchem om samen met wat 'celgenoten' te werken aan een droom: een natuurkantoor in het buitengebied van Doetinchem!
Vanuit de gevangenis wil ik met Achterhoekse mensen en organisaties een bijzondere plek realiseren midden in de natuur. Waar een groepje bevlogen mensen mooie dingen onderneemt en waarbij de kracht en schoonheid van de natuur worden benut en gekoesterd. Filosoferen in schommelstoelen op een veranda, nieuwe businessmodellen bedenken bij de houtkachel, coaching tijdens een boswandeling, brainstorms rond een kampvuur, thee drinken van kruiden uit eigen tuin. Samen delen en buiten gebaande paden durven gaan. Buiten gebeurt het, de blik naar buiten, niemand is een binnenmens! 


Ik zie een bijzondere maar eenvoudige boshut voor me, gemaakt van zoveel mogelijk natuurlijke materialen die hergebruikt zijn. Een off-grid tiny office dat zelfvoorzienend is met bijvoorbeeld zonnepanelen, opvang en filtering van hemelwater en nog meer innovatieve snufjes. Gebouwd in de Achterhoek, door studenten en professionele vaklieden met en zonder arbeidsbeperking. Als het er eenmaal staat, wordt het natuurkantoor gebruikt door mensen en partijen die houden van de natuur en de Achterhoek en die willen werken aan een wereld met meer verdraagzaamheid, verbinding tussen mensen en een plek voor iedereen. Het is een vruchtbare plek voor baanbrekende ideeën, nieuwe energie en krachtige samenwerkingen. Waar gezond wordt gegeten en gedronken, geen afval wordt geproduceerd en waar iedereen de dag plukt! 


De gemeente Doetinchem helpt ons aan een fantastisch plekje in de natuur, tijdelijk voor een periode van bijvoorbeeld 10 jaar. Na deze pilotperiode wordt het natuurkantoor gedemonteerd en worden alle materialen opnieuw gebruikt. De plek wordt weer teruggegeven aan de natuur en aan niets is dan meer te zien dat op die plek briljante nieuwe concepten, plannen en samenwerkingen zijn ontstaan die de Achterhoek nog mooier hebben gemaakt!


Hoe gaaf is dat?! Mijn doel is om in 2020 het natuurkantoor gerealiseerd te hebben. Want een doel is een droom met een deadline. Bij de Achterhoekse Ondernemersdroom vond ik al wat enthousiastelingen die heel graag mee willen doen. Samen gaan we dit plan uitwerken en realiseren, vanuit een flexwerkplek in gevangenis De Kruisberg. Daar hangen we een groot visual moodboard op en maken we een projectplan. We hebben wel meer mensen en organisaties nodig om het gerealiseerd te krijgen. Wie gaat er mee de bak in?


Bekijk meer informatie over de Flexwerkplek44 keer bekeken